2018. jan 02.

Otthonunkkal kapcsolatos újévi fogadalmak

írta: pcsj
Otthonunkkal kapcsolatos újévi fogadalmak

Ha az újévi fogadalmaink listáján van még egy kis hely, vegyünk fontolóra néhány "otthoni" fogadalmat is, ami ugyanúgy pozitív hatással lehet az életünkre, mint az életmódváltás vagy a rossz szokásainkról való leszokás. 

newyear.jpg

Lomtalanítok, rendszerezek!

Tegye fel a kezét, aki szeret lomtalanítani és rendszeresen meg is teszi! Hát igen... nem szeretjük, pedig időről-időre muszáj megszabadulnunk a régi energiáktól és helyet csinálnunk az újaknak. Az újévi "új élet-hangulatban" talán egy kicsit könnyebb lesz. Rajta hát!:)

Nem félek a színektől!

Különösen télen, amikor a természet csak a szürke és barna árnyalatait vonultatja fel, szüksége van a szervezetünknek vidám színekre. (Ez tudományos tény. Vitának helye nincs.) Csempéssz be színeket az enteriőrbe! Nem kell rögtön átfesteni a falakat napsárgára, inkább a könnyen cserélgethető kiegészítőkben gondolkodj (díszpárnák, gyertyák, dísztárgyak, képek/fotók stb.). Főleg akkor, ha tartasz az élénk színektől. 

Lakberendezési döntéseknél nem az épp aktuális trendek fognak befolyásolni!

Ez egyébként is alap az élet minden területén: a belső hangodra figyelj! Egyrészt okosabb, mint a divatlapok:), másrészt így tudsz olyan otthont kialakítani, amiben hosszútávon is jól érzed magad, rólad szól, téged szolgál. És nem unod meg fél év múlva. 

Csak olyan dolgokat vásárolok, amik illenek a lakberendezési koncepciómba!

Óvakodj az össze-vissza vásárolgatástól, mert a végeredmény is össze-vissza lesz. Készítsd el a jól átgondolt lakberendezési koncepciódat (ehhez ITT találsz egy kis segítséget) és csak akkor vegyél meg valamit, ha biztosan tudod, hogy beleillik. 

concept.jpg

Megcsináltatom/megoldom a régóta halogatott ház körüli problémákat!

Nincs is annál felszabadítóbb, mikor végre összeszeded magad és megcsináltatsz valamit, ami hónapok vagy évek óta zavar. Próbáld ki!;)

+1 Szükségem van valami újra!

ÚJ év, ÚJ élet, ÚJ otthon! Valami újjal ajándékozd meg magad és az otthonod. Nem kell rögtön nagy projektekre gondolni, vegyél például új ágyneműt, asztalterítőt, függönyöket, virágokat vagy bármilyen apróságot. Lényeg, hogy új legyen és örülj neki!:) 

flowers.jpg 

FOLLOW ME

Szólj hozzá

Lélek Újév OTTHON