2017. jún 20.

Kinek való: minimál stílus?

írta: pcsj
Kinek való: minimál stílus?

A népszerű minimál stílus már évek óta nem tud kimenni a divatból. Valószínűleg nem is fog még egy darabig. Valamit tud. Neked is tetszik, de nem tudod, tudnál-e hosszútávon "együttélni" vele?

Lássuk, mi kell a boldog együttéléshez...

Egy modern, letisztult minimál otthon elsősorban azt kívánja tőled, hogy ne akard telezsúfolni, se bútorokkal, se kiegészítőkkel. A minimál a visszafogottságról és a funkcióról szól: csak semmi felesleges bútor, kacat, hivalkodó színek! 

minimal_1.jpg

Tehát ha minél ingerszegényebb otthonra vágysz (stresszes életed menedékeként); ha szereted a tágas, szellős tereket (kis lakásban is!) és az üres falfelületek sem zavarnak, akkor jó választás lesz a minimál stílus. 

Visszatérve a színekre: nem kell, hogy egyhangú, színtelen vagy "hideg" legyen az enteriőr. Nagyon is használhatunk színeket. A lényeg, hogy a színpaletta legyen visszafogott és nyugodt, akkor is, ha sötét árnyalatokat is használunk! (Néhány szín ötlet ITT...)

minimal_szin.jpg

Van még egy követelmény, ami a hosszútávú boldogsághoz szükséges egy minimál stílusú otthonban: hogy szeresd a rendet! Ha nem okoz gondot, hogy mindig rendet rakj magad után és rendszeresen lomtalaníts (tehát könnyen megválsz tárgyaktól, de legjobb, ha nem is vagy gyűjtögető típus), nem fogja semmi elrontani a letisztult összképet, ami az eredeti célkitűzés volt. Ez persze nem azt jeleni, hogy nem tehetsz ki emlékeket, dísztárgyakat, használati eszközöket. De, kitehetsz! Csak minimális mennyiségben.

minimal3.jpg

A TITOK tehát, hogy legyen rengeteg tároló, ahol mindennek megvan a maga helye! Hogy tényleg csak az legyen szem előtt, amit te szeretnél. Lehetőleg ezek a tárolók is simuljanak kaméleonként a környezetbe, ne legyenek feltűnőek. 

+ 1 TIPP: Mivel a bútorok állnak a fókuszban (figyelemelterelő dekoráció és kacatok híján), fontos azok minősége! Úgyis kevesebb berendezési tárgyra kell költened, így áldozhatsz kicsit többet arra a kevés, de gondosan kiválasztott bútordarabra. 

minimal2.jpg

 

 

 Fotók: klikk a képre! 

Szólj hozzá

Lakberendezés Minimál Személyiség OTTHON Lakberendezési stílus