2017. máj 10.

Lakberendezés extrovertált típusoknak

írta: pcsj
Lakberendezés extrovertált típusoknak

Az introvertált, illetve extrovertált jelző nem csak azt fejezi ki, hogy valaki csendes, otthonülő, vagy szerepelni vágyó, társasági lény, hanem azt is, hogy hogyan kapcsolódik ki, mi tölti fel. 

Sok ember ambivertált típus, akikben intro- és extrovertáltság is megtalálható ilyen-olyan arányban (azaz társaságra, de néha egyedüllétre is szükségük van). Legtöbben mégis a skála egyik vagy másik végén állunk. 

Extrovertáltként valószínűleg sokkal társaságkedvelőbb vagy, mint introvertált embertársaid. Akkor érzed magad elemedben, mikor emberek vesznek körül: rokonok, barátok, kollégák. Egy jó kis grill party, borozós vacsi, baráti eszmecsere közben tudsz igazán kikapcsolódni. Az otthonodnak ezért elsősorban társaságok fogadására kell berendezkednie!

extrovert.jpg

 

Stílus 

Mivel sokan megfordulnak nálad, feltehetőleg fontosnak tartod, hogy büszkén mutogathasd a lakásod, ami tökéletesen tükrözi a személyiségedet.

Ha úgy érzed, extrovertáltként (vagy még inkább ambivertáltként) a hétköznapokban épp eleget pörögsz, rengeteg inger ér, ezért inkább letisztult, ingerszegény otthont szeretnél, válaszd a "jó öreg" minimált! (Ami évek óta nem tud kimenni a divatból, valószínűleg még nem is fog egy darabig.)

minimal.jpg

 

Berendezés

Az élénk társasági élet megkívánja, hogy legyen elég ülőhely a lakásban (vagy a teraszon, kertben). Ha a nappalidban nincs túl sok hely óriási kanapé(k)nak és foteleknek, válassz egy kis kanapét és szerezz be ülőpárnákat, amiket bármikor előkaphatsz. Az étkezőasztalod lehetőség szerint legyen meghosszabbítható, kibővíthető, hogy nagyobb társaság esetén se kelljen zavarba jönni. Ha a konyhád mérete megengedi, alakíts ki olyan szigetet vagy kisebb bárpultot, amihez le lehet ülni (úgyis mindig az a buli központja).

eclectic.jpg

 classicglam.jpg

 

Hangulat

Vidám, optimista személyként az otthonodnak is vidámnak és élettelinek kell lennie. Ehhez ITT találsz ötleteket. 

 

TIPP: Tovább inspirálódhatsz a Pinterest oldalamon, ahol mindegyik stílushoz találsz külön albumot!:)

 

Fotók: klikk a képekre!

Szólj hozzá

Lélek Személyiség OTTHON Eklektika Lakberendezési stílus Lakberendezési ötletek Extrovertált