2017. már 05.

Pinterest képekből valóság

írta: pcsj
Pinterest képekből valóság

   Egy lakás vagy szoba berendezése előtt általában elkezdünk lázasan képeket nézegetni, hogy inspirálódjunk, ötleteket gyűjtsünk és nagyjából képbe kerüljünk, mit szeretnénk. Ehhez legtöbben manapság a Pinterest-et használják, ami a magazinokból, katalógusokból inspirálódás modern alternatívája lett az elmúlt években. Hipp-hopp össze lehet hozni bármilyen Pinterest-táblát teli képekkel. Csak gyűjtöd, gyűjtöd a fotókat, mind iszonyatosan tetszik, ilyet is akarsz, meg olyat is... de végül azt sem tudod, hogy kezdd el a megvalósítást!? A bőség zavara inkább összezavar. (Ismerős?) Hogy lesz ebből megvalósult álom?

pinspiration_2.png

Néhány jó tanács:

   1. Először is kicsit tisztogasd meg a tábládat. Ha vannak képek, amiket csak azért pineltél, mert egy konkrét bútordarab megtetszett rajta és történetesen ez a bútordarab nem könnyen beszerezhető vagy nem tudnád legyártatni például egy asztalossal (vagy szimplán nem engedheted meg magadnak, akármennyire szeretnéd), inkább tedd át egy másik táblára vagy töröld, hogy ne vigyen félre a további tervezésben! 

   2. A megmaradt képeid között valószínűleg sok a különböző stílusú, hangulatú. Semmi vész! Próbáld kielemezni a képeidet és KÖZÖS NEVEZŐKET találni rajtuk az alábbiak szerint:

SZÍN: Van olyan visszatérő szín, színcsoport (pl. földszínek), ami több képen is előfordul? Esetleg egy színkombináció, ami nagyon megtetszett? 

ANYAGOK: Túlnyomórészt milyen anyagok szerepelnek a fotókon: fa, kő, márvány, üveg, fémek, bőr, tégla, műanyag stb.? Főleg természetes anyagok?

FELÜLETEK: Természetes, kezeletlen, kopott, fémes, matt, csillogó, magasfényű stb. felületek a dominánsak?

MINTÁK: Vannak minták a neked tetsző enteriőrökben (tapétán, párnákon, szőnyegen)? Van bennük valami közös: geometrikus minták, absztrakt minták, virágminták, szimbólumok, feliratok stb.?

HANGULAT: Meg tudsz fogalmazni olyan hangulatot, ami a helyiségek többségére jellemző: pl. romantikus, nőies, fiatalos, modern, elegáns, drámai, művészi? Próbálj hasonló jelzőket találni!

STÍLUS: A képekhez többnyire oda van írva, hogy milyen stílusú az enteriőr, ha esetleg nem tudnád. Ha megnézegeted és többnyire 1-2 stílusirányzat a meghatározó, úgy könnyű dolgod lesz a további inspirálódásban. 

Ha mindezeket sikerült megválaszolni, írd le őket és kész is a lakberendezési koncepciód, ami alapján el tudsz indulni!

 

FOLLOW ME

Szólj hozzá

Lakberendezés Pinterest Inspiráció Tervezés Koncepció Jó tanács