2017. júl 11.

Kinek való: vidéki stílusok?

írta: pcsj
Kinek való: vidéki stílusok?

A vidéki, vagy country stílusok egy "gyűjtőfogalom". Ahogy maga a VIDÉK is sokszínű és országonként, tájanként változik, úgy a vidéki lakberendezési stílusoknak is rengeteg verziója létezik: angol country, francia country (provance-i) stílus, rusztikus stílus, farmhouse (az amerikai verzió) stb. Ennek megfelelően pontos definíció sem létezik, csak 1-1 közös vonás...

Kinek való a vidéki stílus?

Elsősorban annak, akinek a szívéhez egyébként is közel áll a vidéki hangulat és életforma. A természetközeliség és a csend (bár az utóbbit pusztán lakberendezési eszközökkel nem igazán lehet elérni). Aki erre vágyik, valószínűleg nem is egy nagyváros közepén él, inkább a külvárosban, agglomerációban vagy egy kis faluban. Ami jó, mert egy vidéki stílusú lakás/ház vidéki környezetben érvényesül igazán, ahol legalább egy kis erkélynyi vagy kertnyi természet tartozik az otthonhoz. 

garden2.jpg

Akkor jó választás a vidéki hangulatú enteriőr, ha nem az a célod, hogy trendi és elegáns legyen az otthonod, inkább élhető és barátságos. A country stílusokat körbelengi a meleg otthonosság. 

country2.jpg

/French country/

Mindegyik stílusirányzatnál elsődleges a természetes (olykor rusztikus) anyaghasználat (kő, fa), a jellemző minták és a színhasználat azonban mindegyiknél kicsit más. Egy biztos: jó, ha szereted a régebbi (ütött-kopott vagy akár felújított) bútorokat, tárgyakat. 
country.jpg/Rusztikus/

TIPP: Ha romantikus hangulatra vágysz, gondolkodj el a shabby chic vagy a francia country stíluson (néhány kép ITT és ITT). Ha attól tartasz, hogy a vidéki stílusú ház egyenlő az öregessel ("túl nagyis"), nézz meg néhány farmhouse stílusú enteriőrt (ITT), ami majd meggyőz, hogy a vidékit is lehet modernizálni!:)

country3.jpg/Farmhouse/ 

 

 

(Fotók: klikk a képre!)

Szólj hozzá

Lakberendezés Természet Country OTTHON Lakberendezési stílus