2017. már 13.

Válassz hangulatot a szobának! I.

írta: pcsj
Válassz hangulatot a szobának! I.

1. rész: KREATÍV, INSPIRÁLÓ

Egy szoba berendezésének megtervezését sokféleképpen kezdhetjük: választhatunk egy szívünkhöz közel álló lakberendezési stílust, igazodhatunk az épület/ház/környék stílusához, használhatunk kiindulópontnak egy különleges bútordarabot stb. Ezer dolog inspirálhat minket, ami mentén haladhatunk a tervezésben. Ha így sem sikerül, először válasszuk ki a berendezendő szoba hangulatát!

valasszhangulatota_szobadnak.png

   Ha az adott helyiségben főleg kreatív tevékenységet fogunk folytatni (munka, hobby, játék...), és a célunk az, hogy inspiráló hatással legyen ránk (illetve a szoba lakójára) a környezet, az alábbi tanácsokat vegyük fontolóra:

Színek

Használjunk vidám, élénk színeket! A sárga és narancssárga árnyalatai kifejezetten ösztönzik a kreativitást, a koncentrációt, a derűs hangulatot és energizálnak. A kék erőt, frissességet sugároz, a zöld a megújulást, növekedést, nyugalmat erősíti. 

colorcreate.png

 

paint.png

 

Berendezés

Törekedjünk egyediségre! Ennek pénztárcabarát verziója mindenféle DIY megoldás, régi vagy akár Ikea bútorok felturbózása (átfestése, -kárpitozása stb.). Ha a saját "alkotásaink" vesznek körül, az tovább erősíti a kreativitásunkat! 

Néhány Ikea Hack ötleteléshez:

 

Minták

Keverjünk különböző színű és mintájú textileket az eklektikus hatás érdekében! Nyomott mintás, csíkos, geometrikus, bármi, ami tetszik. (Ha bizonytalannak érzed magad e téren, olvasd el a minták keverésének szabályát ITT!)

textilek.jpg

 

Kiegészítők

A falakra tehetünk egy hangsúlyos tapétát, fotókat, posztert, feliratot, bármit, ami inspirál minket. Legjobb, ha a saját fotóinkat, saját mottónkat stb. tesszük ki. A lényeg, hogy legyen személyre szabott!

motivational.jpg

 

Ajánlott stílusok (további inspirációnak)

Eklektika, retró, bohém 

 

A következő részek:

2. rész: NYUGODT

3. rész: ÉLETTELI

4. rész: MELEG

5. rész: ELEGÁNS

6. rész: VAGÁNY

 

(Fotók forrása: képre klikkelve elérhető) 

Szólj hozzá

DIY Inspiráció Tervezés Kreativitás OTTHON Lakberendezési ötletek