2017. júl 04.

Kinek való: skandináv stílus?

írta: pcsj
Kinek való: skandináv stílus?

A következő népszerű stílus, amit górcső alá veszünk, a skandináv stílus! Ami nem feltétlenül egyenlő a "kék-sárga áruházban" való nagybevásárlással... ;)

Kinek való a skandináv?  

Annak, aki KÉNYELMES otthonra vágyik, mindezt modern, fiatalos formában. Aki szereti a letisztult, szellős enteriőröket, de a minimál kicsit túl minimál és nem otthonos számára. A skandináv ugyanis szintén kicsit visszafogott (pl. színeiben) és nem szereti a zsúfoltságot. 

Itt szinte minden a praktikumról szól, ezért olyan élhető. A berendezés praktikus, sokoldalú és ötletes bútorokból áll, amiket 1-1 "dizájnos", formatervezett darab dob fel. 

skandi8.jpg

A svéd design nem csak a külcsínről szól, komoly koncepció van mögötte, ami az élet szinte minden területét érinti: ez a lagom! (Amiről korábban már írtam, ITT!) Tehát azoknak való igazán a skandináv stílus, akik a lagom elveit teljes mértékben magukénak érzik és a környezetbarát, természetes egyszerűség tudatos(!) hívei.

A visszafogott színekre visszatérve, akkor válaszd a skandinávot, ha nem félsz a fehér és/vagy szürke szín nagyobb mennyiségű használatától. Lehet az enteriőr teljesen monokróm, semleges színű, de használhatsz színeket is, ha némi színre azért szüksége van a lelkednek. (ITT találsz 1-2 jellemző árnyalatot, pasztellek előnyben.) Élénk színeket is használhatsz kis színfoltokban, pl. nyomott mintás párnákon vagy geometrikus mintás tapétán. A sok fehértől nem kell tartanod, mert a fafelületek és különböző textúrák melegsége lágyítja a fehér és szürke "hidegségét". Apropó: előny, ha szereted a fát, annak is a világos fajtáit!:)

skandi6.jpg

 

skandi5.jpg

A skandináv visszafogottság a textilek használatában is megnyilvánul. Szőnyeget és függönyöket csak elvétve használnak (pl. csak fényáteresztő függönyt, lapfüggönyt), vagy egyáltalán nem. Díszpárnákat viszont annál többet!:)

skandi7.jpg

 

 

Fotók: klikk a képre!

Szólj hozzá

Lakberendezés Személyiség OTTHON Skandináv Lakberendezési stílus