2018. jan 29.

Kinek való: klasszikus stílusok?

írta: pcsj
Kinek való: klasszikus stílusok?

A klasszikus stílusok egy elég tág fogalom: az art deco-tól a nagypolgári stílusig több stílusirányzat is ide tartozik. Úgy lehetne összefoglalni, hogy tradicionális, hagyománytisztelő és elegáns stílusok. 

Kiknek való?

Elsősorban azoknak jó választás a klasszikus stílus, akik nem az épp aktuális trendek alapján szeretnék berendezni az otthonukat (ami 2 év múlva már divatjamúltnak tűnhet), hanem akik "örökzöld", időtálló design-ra vágynak, amibe esetleg örökölt bútordarabok, tárgyak is beilleszthetők, mégis elegáns (és modern) összhatást kelt. 

classic2.jpg

A klasszikus stílus ugyanis nem egyenlő az öregessel, modern verziói is léteznek (pl. classic glam, modern klasszikus stílus, art deco), amik leginkább elegáns szállodai szobákra emlékeztetnek. Nyugodtan keverhető a tradicionális a modernnel, nagyon izgalmas lesz a végeredmény. 

Classic Glam: nőiesen elegáns

classic_glam.jpg

classic_glam2.jpg

classic_glam3.jpg

Modern klasszikus: karakteres

classic_modern.jpg

classic_modern2.jpg

classic_modern3.jpg

Akármelyiket is választod, a drámai színek, a fekete-fehér vagy sötét-világos kontraszt, a fémes-fényes csillogás, a nemes (tehát nem a legolcsóbb) anyagok, textilek elengedhetetlen részei a dekorációnak. 

Azt is vedd figyelembe, hogy ezek a stílusok főleg tágas terekben mutatnak jól és jól áll nekik a nagy belmagasság, a patinás környezet. Egy pici garzonban annyira nem érvényesülnének...

Mikor ne válaszd? Gondolkozz el rajta, hogy mennyire vagy "kényes" típus, aki kényesen vigyáz mindenre: a tisztaságra, a környezetére, a tárgyaira. Na és a családtagjaid? A klasszikus enteriőrök ugyanis többnyire kényes törődést igényelnek a hétköznapokban is. Kisgyerekekkel, kutyával, cicával talán nem a legjobb választás. Majd ha felnőnek...:)

Természetesen ez bármilyen stílusú otthonra igaz lehet, de általában a klasszikus otthonokban a legtöbb a pótolhatatlan "érték", a féltenivaló, ami eltörhet, foltos lehet, kiszakadhat...

 

FOLLOW ME

Fotók: klikk a képre!

Szólj hozzá

Lakberendezés Modern OTTHON Klasszikus Antik Lakberendezési stílus