2017. jan 14.

Teremts otthont a lelkednek!

írta: pcsj
Teremts otthont a lelkednek!

   Mindenkinek, aki épp lakása felújításán, berendezésén, csinosítgatásán fáradozik, az a vágya, hogy otthonos otthont varázsoljon. Nagybetűs OTTHONT. Gondolkodtál már azon, mit is jelent számodra ez a szó?

   Egy hely, ahova szinte csak aludni jársz? Családi fészek, ami biztonságot ad? A te kis "bunkid", ahol szárnyalhat a kreatív elméd? Bulihelyszín? 

   Szerencsés esetben az otthonunk az a hely, ahol levetkőzhetjük a különböző társadalmi szerepeinket (kivéve a szülői szerepeket, bocsi!), ahol "lenyuszulhatunk" (mint Bridget Jones) a nap végén, ahol olyan ruhában, frizurában és sminkben (de inkább anélkül) létezünk, amilyenben csak akarunk. Tehát egyfajta menedék a kritikus és elvárásokkal teli külvilág elől. Ezért fontos, hogy legalább ez az egy hely legyen olyan, ami CSAK rólunk (értsd: én+a családom) szól: a saját személyiségünket tükrözi; pihenésünket, különböző igényeink, rigolyáink kielégítését szolgálja. 

home.jpg

   Ha nem is vagyunk tudatában, környezetünk hatással van a közérzetünkre, hangulatunkra, ennél fogva hosszú távon az egészségünkre is. Ezt saját bőrünkön is megtapasztalhatjuk (ha eddig még nem tettük), ha kicsit odafigyelünk, hogy pl. mások lakásában, irodákban, üzletekben milyen érzésünk támad, ahogy belépünk. Valahol rögtön otthonosan mozogsz, máshonnan azonnal menekülnél. Ugye, ugye!?:) Ezért olyan fontos, hogy ilyen szemmel is vizsgáljuk meg otthonunkat. 

Otthonunk reményeink és álmaink nagyítójává válhat.

/Denise Linn/

   Ne az legyen a célunk a lakberendezési folyamat során, hogy a trendi lakásunktól hátast dobjanak a barátok, rokonok, szomszédok, vagy bekerüljünk valamelyik magazinba, blogra stb. Ezek múló boldog pillanatok, lecsengenek. Inkább próbáljunk hosszú távra tervezni és olyan környezetet kialakítani, ahol a lelkünk évekig boldog lehet! 

Ehhez kell egy kis önismeret, egy jól átgondolt koncepció és néhány hasznos lakberendezési szabály bizonytalan helyzetekre.

 gallery_wall.jpg

 

FOLLOW ME

Szólj hozzá

Lélek Boldogság Személyiség OTTHON