2017. aug 25.

Iskolakezdési para (a tanszer vásárláson túl...)

írta: pcsj
Iskolakezdési para (a tanszer vásárláson túl...)

Ha téged is fenyeget az "iskolakezdés réme" (akár kezdőként, akár rutinosként), még van egy kis idő, hogy felkészülj a szeptember elsejével kezdődő új korszakra. 

1. Teremts helyet az újnak!

Azaz pakold el / ajándékozd el / add el a nem használt játékokat, amiket már rég kinőtt gyermeked, de még nem vitt rá a lélek, hogy megválj tőlük. Illetve a tavalyi tankönyveket, füzeteket is dobozold be. (De azért ne tedd messzire, még szükség lehet rájuk!) Sok hely kell az új tanszereknek, iskolatáskának stb...

pencil_1.jpg

2. Alkoss rendszert!

Akkor is, ha tárolásról és akkor is, ha napirendről van szó! A reggeli indulás előtti frászt és az esti lefekvéshez készülődést is megkönnyítheted velük. Ehhez csinálhatsz például "napi rutin órát", ami a gyerekeknek is segít.:)

iskolakezdes.jpg

iskolakezdes2.jpg

iskolakezdes3.jpg

3. Íróasztal

Ha szemed fénye elsősként kezdi koptatni az iskolapadot, nem kell azonnal óriási íróasztalt venned. Ha már vettél, szuper! Ha még nem volt rá idő, don't worry! A kezdetek kezdetén még akár az étkezőasztalnál is tanulhattok együtt. Ha eljön a saját íróasztal vásárlás pillanata, olyan nagyot válassz, amilyen nagy a szobába befér (kis túlzással)! Főleg az idő előrehaladtával rengeteg segédeszköz kell majd a tanuláshoz: tankönyv, munkafüzet, füzet, vonalzó, körző, laptop stb. És a ceruzák, tollak is jó, ha kéznél vannak. Ezek egy kis asztalon nem férnek el. The bigger the better!:)

Az elhelyezésnél vegyük figyelembe, hogy gyerkőcünk jobb- vagy balkezes és ennek megfelelően tegyük minél közelebb az ablakhoz. 

Ez például ötletes, de pici:

iskolakezdes_asztal.jpg

Ezen már elfér ez-az:

iskolakezdes_asztal2.jpg

4. Kreatív segédeszközök

Fontos, hogy minél hangulatosabbá, vonzóbbá tegyük a tanulósarkot, hogy megjöjjön a gyerkőc kedve a tanuláshoz!

Csinálhatsz saját táblát, ami segíti és kicsit feldobja az együtt tanulást. Ehhez válassz táblafestéket, amit szinte minden felületre festhetsz (fal, bútor) és használd a kreativitásod!:) Készíthetsz saját tervezésű színes-szagos órarendet vagy motiváló feliratokat is (pl. a Canva-n). Satöbbi, satöbbi...

iskolakezdes_tabla.jpg

 

iskolakezdes_tabla2.jpg

iskolakezdes_felirat.jpg

FOLLOW ME

(Fotók: klikk a képre!) 

Szólj hozzá

Lélek Iskola OTTHON Rend a lelke