2017. aug 15.

Kinek való: vintage, shabby chic?

írta: pcsj
Kinek való: vintage, shabby chic?

Most egy kalap alá vesszük a divatos "romantikus stílusokat": vintage, shabby chic (és french country, mint közeli rokon). Arra a kérdésre, hogy kinek való, adódik a válasz: romantikus lelkűeknek! De ennyire azért nem egyszerű a dolog. 

Az biztos, hogy mindhárom elég nőies. Ha a párunk az a típus, akinek határozott elképzelése van és igenis beleszól a lakberendezéssel kapcsolatos kérdésekbe (a műszaki dolgokon túl), lehet, hogy nem hagyná jóvá, hogy az említett stílusokban pompázzon az egész lakás...:)

vintage4.jpg

 

vintage2.jpg

De természetesen vannak fokozatai a romantikus nőiességnek (a lakberendezésben is). A legnőiesebb talán a shabby chic. Azoknak a szerencséseknek ajánlott, akik szabad kezet kapnak a lakás dekorálásában!:) A french country / provance-i stílus - ahogy a nevében is benne van - a vidéki stílusokhoz tartozik (amiről már szó esett ITT). Ez talán könnyebben eladható egy férfinek.;) A vintage (chic) pedig annyira tág fogalom, hogy innen hagyhatók el legkönnyebben a feminin stílusjegyek. Gyakorlatilag bármit nevezhetünk vintage-nek, ami régi(es), kopott, újraértelmezett. 

french_country2.jpg

Alapvetően mindhárom stílus a világos színpalettát kedveli: fehér, szürke, krémszín, pasztell színek. Ez azt jelenti, hogy egy ilyen lakás/ház kicsit "kényes", nem feltétlenül gyerekbarát. Viszont gyakoriak a kopott(as) felületek, a régi bútorok, tárgyak, a DIY megoldások, amik már gyerekbarátabbak. 

shabby_chic.jpg

Apropó DIY... ha szeretsz barkácsolni, kreatívkodni, saját kezűleg csiszolgatni a lakás dekort, és minél kevesebb "egyenbútort" szeretnél magad körül látni, ezek a te stílusaid!

Mikor ne válaszd őket? Ha elegáns otthonra vágysz és a kiegészítők terén a minimalizmus híve vagy, azaz nem szereted a sok csecse-becsét. Itt ugyanis ezek adják a stílus karakterét, a LELKÉT! Virágok, virágminták, díszpárnák, gyertyatartók, kopott képkeretek, csipke, levendula, üveg- és porcelántárgyak, saját kezűleg festett, felújított kisbútorok stb. minden mennyiségben! 

Én (mint romantikus nő) IMÁDOM!:)

vintage3.jpg

 

FOLLOW ME

 (Fotók: klikk a képre!)

Szólj hozzá

Lakberendezés Vintage OTTHON Lakberendezési stílus Shabby chic Romantikázás