2017. sze 18.

5+1 dolog, ami minden sikeres ember otthonában megtalálható

írta: pcsj
5+1 dolog, ami minden sikeres ember otthonában megtalálható

A szakmai dolgokon túl mit tehetsz a siker felé vezető úton? A céljaidat szem előtt tartva nézz szét az otthonodban és vedd sorra, hogy az alábbiak adottak-e...

1. Hálószoba, ami elősegíti a minőségi alvást

Kipihenten minden jobban megy, ezt mindenki tudja és érzi. Összeszedettebbek, energikusabbak, ezáltal produktívabbak vagyunk. Az alvásnak azonban nemcsak a mennyisége, hanem a minősége is számít, amihez fontosak bizonyos tényezők: kényelmes matrac és ágynemű, friss levegő, megfelelő hőmérséklet, nyugtató színek... Ezért próbálj minden zavaró, stresszelő, nyomasztó dolgot kizárni (vagy másik szobába száműzni, pl. a TV-t!!!) és a berendezés kiválasztása során csakis a kényelemre és a nyugalomra koncentrálni. Ha a hálószobában van a dolgozóasztalod, lefekvés előtt rakj rendet, tedd el szem elől az elvégezendő feladatokat. 

bedroom.jpg

2. Kreatív hobbi, ami nem kötődik a munkádhoz

Egy kreatív hobbi kikapcsolja az agyunkat és felszabadítja a kreatív energiáinkat, amiket az élet más területein is hasznosíthatunk. Ha imádott hobbid otthon is végezhető, teremts neki egy kis zugot! Valójában azonban teljesen mindegy, mi ez a tevékenység és hol végzed, a lényeg, hogy közben flowban legyél teljesen átadd magad az alkotásnak. Csíkszentmihályi szerint legalább is ez a sikeres és boldog emberek "titka".

art_room2.jpg

3. Dolgozószoba, ahol a munkára tudsz fókuszálni

Ha otthon (is) kell dolgoznod, alakíts ki egy - lehetőség szerint - elszeparált dolgozóasztalt, -helyiséget, ahol koncentráltan tudsz dolgozni és a munkához szükséges eszközeidet megfelelően tudod tárolni. A design legyen hívogató és inspiráló. Fontos a szék is, amin ülsz, legyen ergonomikus és kényelmes. Ne ezen spórolj!

home_office.jpg

4. Konyha, ami támogatja az egészséges életvitelt

Próbáld minél inkább az igényeidhez alakítani a konyhádat és az étkeződet, hogy szeress ott lenni: főzni és nyugodt körülmények között enni! Ez az alap...

konyha.jpg

5. Vizuális inspiráció

Az otthonunk - ideális esetben - a személyiségünket, a szenvedélyeinket, az inspirációinkat kell, hogy tükrözze. Ezért olyan dolgokkal, színekkel, anyagokkal, illatokkal stb. vedd körbe magad, amiktől jól érzed magad, amik erőt adnak a szürke hétköznapokban. 

eloszoba.jpg

A környezetünk hatással van a tudatalattinkra, ezáltal a hangulatunkra, a világnézetünkre, az egészségünkre. Mindezt úgy, hogy gyakran észre sem vesszük. Ezért gondolkodjunk rajta és vegyük észre!:)

+1: Szokások

A sikeresebb élet kulcsa - ha minden egyéb tényező adott - sokszor a szokásaink megváltoztatásában rejlik. Általában ezen a legnehezebb változtatni, hisz mindannyian a szokásaink rabjai vagyunk. Ebben segíthet többek között Gretchen Rubin: Jobban mint valaha című könyve. De már egy kis odafigyelés és tudatosság is csodákra képes...

Sok sikert!:)  

FOLLOW ME 

(Fotók: klikk a képre!)

Szólj hozzá

Lakberendezés Lélek Inspiráció Siker Kreativitás Személyiség OTTHON Rend a lelke