2017. jan 18.

A női és férfi ízlés összeegyeztethető?

írta: pcsj
A női és férfi ízlés összeegyeztethető?

   Általános tény, hogy a nők és a férfiak két külön bolygóról jöttek, ennél fogva amiben csak lehet különböznek. Erre már tapasztalati úton is mindannyian rájöttünk, azt hiszem.

   Viszont vannak szituációk, élethelyzetek, mikor ezeket a különbözőségeket valahogy össze kell hangolni, nincs mese. Ilyen például az együttélés. Egész pontosan az "együttlakás" egy közös otthonban. A történet mindig romantikusan indul, aztán mikor ott állunk a lakberendezési áruházban és ki kell választani a bútorokat, a csempét, a falszínt, kezdődnek a súrlódások.

love_never_ends.jpg

  Hogy lehet abból kompromisszum, ha (figyelem, általánosítások következnek!) a férfiak ösztönösen a hidegebb, sötétebb színekhez vonzódnak, a kicsit is nőies designtól, a "felesleges" dekorációtól és mindentől, aminek semmi gyakorlati haszna nincs, ódzkodnak; míg egy nő a lágyabb színeket, formákat kedveli és szüksége van a személyes tárgyaira, emlékeire maga körül? 

A helyzet nem reménytelen. Mindenre van megoldás.

   1. Ha mindkettőnknek nagyon karakteres stílusa van, gondolkodjunk el, mennyire összeegyeztethető a kettő és válasszuk az eklektikus stílust (ahol gyakorlatilag az a szabály, hogy nincs szabály)! Ez majd erősíti a sikeres összecsiszolódás érzését, és nem mellesleg garantáltan egyedi lesz a lakás designunk. 

eclectic_1.jpg

   2. Ha ennyire nem vagyunk határozottak, csak abban, hogy teljesen más tetszik mindkettőnknek, nincs más, mint leülni kommunikálni egymással és összehozni egy irányadó koncepciót, és ahhoz tartani magunkat a későbbiekben (úgy értem, a legvégsőkig!). Beszéljük meg, hogy ki mihez ragaszkodik mindenképp és miből hajlandó engedni. Igyekezzünk egyensúlyt tartani, hogy érdekek és egyéniségek ne sérüljenek.

concept2.jpg

   3. Vannak férfiak, akiket a lakberendezés teljesen hidegen hagy (csak ne kerüljön sokba!). Ha párunk ebbe a csoportba tartozik, örüljünk a szerencsénknek és használjuk ki, hogy kvázi szabad kezet kaptunk. Azért igyekezzünk ne "túl nőiesre" dizájnolni a lakást és ne a legdrágább üzletekből válogassunk, pusztán a béke kedvéért!

Ennél mindenképp adjuk alább!;)

expensive_bathroom.jpg

   Apropó pénz... sokszor nem is az ízlésbeli különbségek okoznak konfliktust, hanem a piszkos anyagiak. Ezekre sincs nagyon más megoldás, mint a kommunikáció és tervezés. Beszéljük meg előre a maximális költségvetést (+/- 10%), és - ha együtt, ha egyedül lakberendezünk - próbáljunk ezen belül mozogni. Sok esetben muszáj is, annyi van, amennyi! 

JÓ TANÁCS: Akut esetekben - ha nagyon nem tudunk megegyezni -, inkább kérjünk meg egy jó ízléssel megáldott kívülállót (barát, ismerős, lakberendező), hogy legyen döntőbíró, még mielőtt elfajulnának a viták!:) 

livetogether.jpg

 

FOLLOW ME 

(Fotók: klikk a képre!)

Szólj hozzá

Lélek Boldogság Tervezés OTTHON Eklektika Jó tanács Lakberendezési stílus Férfi-nő