2017. feb 23.

5 dolog, ami a boldog emberek otthonában megtalálható

írta: pcsj
5 dolog, ami a boldog emberek otthonában megtalálható

   Nemrég olvastam egy amerikai cikket (ezt itt), ami szerint az alábbi 5 dolog az otthonunkban elégedettebbé és boldogabbá tesz minket. Meglepő módon semmi olyan nem lesz a felsorolásban, amink még nincs. Minden adott és nagyon hétköznapi, csak más szemmel kell rájuk néznünk...

breakfast_1.jpeg

1. Kupi

   A boldog emberek egyik titka, hogy tudják, hogyan éljenek a mának, a jelen pillanatnak. A rendrakásnak, takarításnak is eljön a maga ideje, ne zavartassuk magunkat, mikor épp buli van nálunk, ünnepi vacsit főzünk vagy kreatívkodunk. Fő a lazaság! Ne aggódjunk, a kupi megvár...

mess2_1.png

2. Hobbi

   A következő titok egy hobbi, amit otthon is élvezettel gyakorolhatunk egy fárasztó munkanap vagy -hét után. Nem is maga a hobbi a lényeg, hanem az, hogy a folyamat közben kikapcsolunk (és flowban vagyunk, ami Csíkszentmihályi Mihály pszichológus szerint a boldogság egyik kulcsa).

3. Ócskaságok, emlékek

   Amik nem csak porfogók, hisz kötődünk hozzájuk. Történetük van, régi emlékeket juttatnak eszünkbe és jó érzéseket keltenek bennünk. Nagyon fontosak az otthonosság érzéséhez! Persze nem kell óriási gyűjteményeket őrizgetnünk, hagyjunk helyet az ÚJNAK (és magunknak:))!

4. Növények

   A zöld szín már önmagában nyugtató hatással bír, de egy élő növény közelebb hozza hozzánk a természetet, aminek még pozitívabb hatása van. Egy erkély vagy kert meg pláne! (Én ezt a pontot még kiegészíteném a háziállatokkal! Ami nem mindenkinek való, ez tény. De akinek van, az ódákat tudna zengeni arról, hogy mekkora boldogságot okoz.)

flower.jpg

5. Használt luxuscikkek

   Használt=használatban lévő. Semmi értelme a szép gyertyáknak, teás készletnek, kasmír takarónak, ha csak elfekvőben vannak (mert féltjük). A boldog emberek tudják, hogyan kényeztessék magukat az élet apró örömeivel a hétköznapokon is. Ne tárolgassuk őket egy különleges alkalomra várva! (Erről a híresen boldog dánok és a hygge jutott eszembe.)

Elgondolkodtató, ugye? Szó sincs jakuzziról, házimoziról stb. Nem ezen múlik...

 

FOLLOW ME 

Szólj hozzá

Lélek Boldogság Kreativitás OTTHON